Tlačové správy
Dve tretiny reštaurácií na Slovensku používajú vo svojich prevádzkach digitálne technológie a vo väčšine prevádzok už dominujú bezhotovostné platby
V dnešnej rýchlo sa meniacej dobe už väčšina reštaurácií využíva digitálne technológie ako súčasť svojich prevádzok, aby zabezpečili komfort pre zákazníkov a efektívne riadenie svojich služieb. Medzi najčastejšie využívané digitálne technológie patria elektronické...
Pomoc pre gastro je pripravená pomôcť pri získavaní financií na po podporu spolupráce s Michelin Guide
BRATISLAVA - 26. JÚLA 2023 Iniciatíva Pomoc pre gastro sa pripája k petícii k uzatvoreniu spolupráce s celosvetovým sprievodcom Michelin Guide. Podľa iniciatívy to pomôže nielen slovenskému turizmu ale výrazným spôsobom podporí slovenské gastro podnikanie. Pomoc...
Väčšina reštaurácií stále bojuje s vysokými cenami vstupných surovín a s nedostatkom personálu!
1.jún 2023, Bratislava Aká je aktuálna situácia v gastre? Zachránila reštaurácie znížená DPH a zvýšená hodnota stravovacieho lístka? Bude nás mať v lete kto obsluhovať? O koľko viac si zaplatíme za naše obľúbené jedlo, či nápoj a aký spôsob platby Slováci v...
Majitelia reštaurácií: Náladu v gastre hodnotíme na štvorku!
Od vypuknutia pandémie pred tromi rokmi životaschopnosť gastro sektora preverilo všeličo – zatvorené podniky, nepredvídateľné podmienky fungovania, výdaj cez okienko, selektovanie hostí, konflikt na Ukrajine, zvýšenie cien energií... Mnohé prevádzky neprežili, prišli...
Analýza GASTROROK 2020: Slovenské gastro utrpelo výrazné škody
Rok 2020 vojde do histórie ako zlomový rok pre väčšinu odvetví v slovenskej ekonomike. Pandémia koronavírusu zasiahla do života mnohých podnikateľov, najvýraznejšie však do segmentu reštaurácií a gastra, ktoré boli počas lockdownu zatvorené a nemohli v plnej miere...
Gastro uprostred strategickej sezóny: Chýbajú nám hostia!
Podnikateľom v gastre starosti neubúdajú. Po druhej vlne pandémie korony sa snažia splácať dlhy a hoci už môžu svoje služby ponúkať takmer bez obmedzení, sú stále v napätí ako prežijú nasledujúce mesiace. Zákazníci a hostia sa totiž do ich podnikov nevrátili v takom...
Gastro zápasí s nedostatkom zamestnancov!
Podnikatelia v gastre sa dočkali otvárania interiérov, ktoré sú prísľubom potrebného prísunu tržieb. Okrem finančných starostí však mnohých trápi to, či ich hostí vôbec bude mať kto obslúžiť a bude im mať kto navariť. Po vyše roku protipandemických opatrení sa totiž...
Opatrenia hygienikov a reštaurácie: od 10. mája 2021
Od 10. mája 2021 až do odvolania sa podľa zákona všetkým prevádzkovateľom zariadení verejného stravovania nariaďuje dodržiavať nasledovné opatrenia: pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky pokrmy a nápoje podávať zabalené pre...
Potvrdené! Terasy gastro nezachránia
Napriek uvoľneniu opatrení podnikatelia upozorňujú na to, že zďaleka nie sú za vodou. Práve naopak, ešte nikdy neboli v takej zložitej ekonomickej situácii. Zdôrazňujú, že záchranné koleso im môžu hodiť predovšetkým zákazníci v interiéroch, plnohodnotné tržby...
Žiadame plán znovuotvorenia našich podnikov
Už vyše roka bojuje slovenské gastro o prežitie, obmedzené možnosti fungovania reštaurácií, pohostinstiev či kaviarní sa podpísalo pod krach mnohých z nich. Vývoj posledných týždňov ukazuje, že druhá vlna pandémie korona vírusu je u nás na ústupe, klesá počet...